Helge Vivaas

Helge Vivaas

Seniorrådgiver

+47 960 16 911
helge.vivaas@semco.no

Helge har en MBA/Siviløkonom fra Mannheim i Tyskland i 1984.

Han har en bred erfaring både fra operative stillinger i næringslivet og fra ulike konsulentselskaper. Han har vært Supply Chain-direktør i Jotun, Emo, Logspeed og Robert Bosch, med ansvar for innkjøp, logistikk, kunderservice og forsyningsstrategi.

Han har også jobbet som program – og prosjektleder i konsulenthus som NIMA, PWC, A.T. Kearny, Celerant, KPMG og sist i Valcon.
Helge har også vært daglig leder i 2 firmaer han bygget opp, Logspeed og NIMA/Kjær & Kjærulf.

Helges fokus er effektivisering og prosessforbedringer for å skape varige målbare effekter. Hans kombinasjon av operativ erfaring og konsulenterfaring gjør at tilnærming til problemer er praktiske og han søker å finne løsninger som fungerer, sammen med organisasjonen.

Helge har ledet prosjekter i Storbritannia, Tyskland, Afrika og Skandinavia og er vant til å forholde seg til multikulturelle prosjektteam og styringsgrupper. Han har en utpreget forståelse for kulturforskjeller både mellom land og mellom ulike organisasjoner og benytter denne erfaringen i sitt arbeid.
Helge har også en bred bransje-/industrierfaring og har hatt prosjekter innen Olje og gass, FMCG, Transport, Industri, Retail, Produksjon, Telecom, Automotiv og offentlig sektor for kunder som bl.a. Elopak, Santa Maria, Volvo Lastvagnar, Norcem, Norsea Gruppen, FLSmith, Aker Solution, MTN, UIO, Bodø kommune og HÅG.