En ukes intensiv LEAN opplæring og igangkjøring

En ukes intensiv LEAN opplæring og igangkjøring

1 year ago 0 0 1474

SEMCO sammen med oppdragsgiver gjennomførte i januar 2016 en opplæring i Lean filosofi, metodikk og verktøy og samtidig innførte metodikken slik at de kan fortsette egendrevet kontinuerlig forbedring. Oppdragsgiver betjener kunder verden over og gjennomfører vedlikehold og reparasjoner og må respondere raskt avhengig av alvorlighetsgraden.

En ukes intensiv LEAN opplæring og igangkjøring

Det var 20 deltagere fra 5 europeiske land. Alle arbeider med den samme prosessen, men fra ulike kontorer, så noen problemer er globale eller regionale, mens andre er lokale.
Første dagen går med til introduksjonskurs som også inneholder et spill som underbygger teorien slik at læringsutbyttet blir best mulig. Dag 2 kartlegger vi verdistrømmen i prosessen. Dag 3 får vi opp alle problemer, tidstyver og hindringer. Deretter prioritere vi problemene slik at vi kan begynne å løse enkle problemer med raske resultater. Dag 4 begynner vi å løse problemer med bruk av årsaksanalyse. Dag 5 introduserer vi visuelle ledelse og bruk av tavlemøter og dagen slutter med et operativt tavlemøte basert på de problemene vi har fått opp tiltak på.
Det er utrolig krevende, men effektivt. Utfordringen for oppdragsgiver er å frigjøre ressursene en uke. Den neste utfordringen er å følge opp den videre fremdriften, men der har oppdragsgiver en bra oppfølgingsmulighet.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>