Viktig innovasjon innen velferdsteknologi
Screenshots

Viktig innovasjon innen velferdsteknologi

1 year ago 0 0 1942

SEMCO bistår Xcenter AS med kommersialisering og kapitalisering av selskapets viktige innovasjon innen velferdsteknologi, RoomMate.
RoomMate er en digital innretning som kan bidra til at eldre kan bo trygt hjemme lenger. En liten enhet montert på veggen i sykehjem eller i eldres hjem, gir pålitelig falldeteksjon og mulighet for eksternt tilsyn til enhver tid. Pålitelig falldeteksjonsutstyr er svært etterspurt og har inntil nå ikke vært tilgjengelig i markedet.

RoomMate kan integreres i eksisterende pasientsignalsystemer eller fungere som et frittstående system. Hvis noen faller, utløses en alarm og en SMS eller e-post blir sendt. Mottakeren får tilgang til levende bilder ved hjelp av en standard nettleser og kan vurdere situasjonen for den det gjelder. Alle relevante krav til databeskyttelse er adressert.

Løsningen, inkludert maskinvare, programvare og mekanikk, er utviklet internt av Xcenter AS. Den vil spare betydelige kostnader for Helse og Velferdsetaten. Det er store utfordringer knyttet til eldreomsorg og tilsyn. Fremtiden vil gi en betydelig vekst i den eldste befolkningen og ny teknologi er nødvendig for å gi god og effektiv behandling. De norske kommunene bruker årlig om lag 80 milliarder kroner på å tilby omsorgstjenester i sykehjem, hjelpemidler boliger og i private hjem. Den beste løsningen både fra et humanistisk og økonomisk syn er at eldre kan fortsette å bo i sine egne hjem lenger. RoomMate skaper en trygghet ved at den automatisk sender en alarm hvis en person faller eller går ut av sengen om natten uten å returnere i god tid. Hjemmetjenesten kan utføre fjernovervåking og kontrollere at alt er i orden uten å bruke tid på å reise ut midt på natten. Kontrollbesøk i løpet av natten er svært kostbare og forstyrrende for beboerne.

For mer informasjon, kontakt Erik J. Solberg på telefon 922 933 20.

MMS Screenshots

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>